Edwin Mulder (Miller White Group) zei tegen me “Joost, ik doe alleen nog maar zaken met leuke mensen”. “lekker makkelijk”, dacht ik, “dat moet je je ook maar kunnen permitteren”. Daags erna dacht ik: “Edwin heeft gelijk, het heeft dus te maken met kritisch zijn met wie je zaken wilt doen”.

U moet weten, meestal zijn mijn financieringsaanvragen bij Vastgoedhypotheek.info, complexe herfinancieringen, kortom probleemzaken die een pragmatische aanpak behoeven. Maar nu eens niet, Edwin stelde me voor aan Andries Bruil, Hoevert Vos en Jos Angelier van Droomparken. Helemaal geen financieringsvraagstuk maar groei-ambities!

Ik vertelde de mannen over mijn wereld, over het financieren via de Duitse banken en hoe de markt zich aan het ontwikkelen was. Ze vertelden mij trots over hun bedrijf Droomparken, over hoe het familiebedrijf zich in de afgelopen 40 jaar had ontwikkeld en wat de plannen waren. Mijn stropdas ging af, we zaten in Vinkeveen aan het water en ik dacht, wat een leuke kerels zijn dit.

Het werd me snel duidelijk dat er een doordachte visie achter dit bedrijf zit. Droomparken bleek toekomstgericht, ze vertelden over experimenteren met concepten zoals Tiny Houses en ik maar denken dat recreatiewoningen nog bestonden uit jaren ’60, ‘Center Parks’-achtige vergane glorie. Niks bleek minder waar. Jos zei me kom gewoon eens kijken. Heel eerlijk, ik zei “ja” maar had er nog totaal geen beeld bij. Ik zeg altijd financieren is emotie, die snaar hadden ze bij me geraakt.

Lang verhaal kort, ik ben verbleven op Bad Hoophuizen pal aan het water. Ik wist niet wat ik zag en ik ben best kritisch. Wat een gaaf bedrijf hebben deze mannen gecreëerd ze maken alles waar wat ze zeggen. Vorige week zat ik in de auto en hoorde Andries op BNR nieuwsradio, luister maar eens naar hem. Ik ga in ieder geval met Droomparken verder de zaken uitwerken.